Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
facebook

Rybačka na Slovensku: Kam ísť a čo očakávať

Rybačka je jednou z najpopulárnejších outdoorových aktivít na Slovensku, ktorú milujú tisíce ľudí. Slovensko má množstvo riek, potokov, jazier a rybníkov, ktoré ponúkajú veľké množstvo rôznych druhov rýb a taktiež umožňujú rybárom skúsiť si rôzne techniky rybolovu. V tomto článku sa zameriame na niektoré z najlepších miest na rybolov na Slovensku a čo môžeme očakávať, keď sa tam vyberieme.

Liptovská Mara

Liptovská Mara sa nachádza v severnej časti Slovenska. Je jedným z najväčších vodných diel na Slovensku a obľúbeným miestom pre rybárov. V tejto priehrade sa nachádza množstvo druhov rýb, vrátane šťuky, sumca, kaprov a pstruhov. Liptovská Mara je ideálna pre rybárov, ktorí sa chcú zamerať na väčšie druhy rýb, pretože v tomto jazere sa často nachádzajú exempláre, ktoré dosahujú veľké veľkosti. Je tu mnoho možností, ako si užiť rybačku, vrátane lodí a člnov na prenájom.

Zemplínska Šírava

Zemplínska Šírava je druhou najväčšou vodnou plochou na Slovensku. Je známa svojimi bohatými zásobami rýb. Nachádza sa tu množstvo druhov rýb, vrátane pstruha, zubáča a šťuky. Okrem rybačky sa tu dá vykonávať mnoho ďalších aktivít, ako sú vodné športy a plávanie.

Vodná nádrž Ružín

Vodná nádrž Ružín sa nachádza v Kráľovoholskom pohorí a je jedným z najkrajších miest na Slovensku pre rybolov. Nádrž je domovom mnohých druhov rýb vrátane šťuky, amura a kapra, ktoré sa tu nachádzajú vo veľkom množstve. Vodná nádrž Ružín je obľúbeným miestom pre rybárov, ktorí hľadajú pokojné miesto na rybolov.

Dunaj

Dunaj je najväčšou riekou, ktorá preteká Slovenskom, a je domovom pre množstvo druhov rýb. Medzi najpopulárnejšie patrí zubáč, kapor, pleskáč a pstruh. Rybačka na Dunaji je populárna po celý rok, ale najlepšie výsledky sa dajú dosiahnuť počas letných mesiacov.

Váh

Váh je najdlhšia rieka na Slovensku a je domovom mnohých druhov rýb, vrátane pstruha, lipňa, jesetera a šťuky. Rieka Váh ponúka skvelé miesta na rybolov, od tichých úsekov až po prudké časti s rýchlym prúdom. Rieka Váh je tiež obľúbeným miestom pre rybárov, ktorí hľadajú trofejné ryby, ako napríklad veľké šťuky či sumce.

Hron

Hron je jednou z najkrajších riek na Slovensku a je domovom mnohých druhov rýb, vrátane pstruha, lipňa a kaprov. Hron ponúka skvelé miesta na rybolov pre rybárov všetkých úrovní skúseností. Rieka je známa pre svoje tiché a pokojné úseky, ako aj pre rýchle a prudké časti s množstvom prúdu.

Hornád

Hornád je rieka, ktorá tečie východnou časťou Slovenska a ponúka rybárom veľa možností pre lov rýb. Hornád je známy pre svoje populácie rýb ako sú pstruh, lipeň a hlavátka. Rybári môžu používať rôzne druhy nástrah, vrátane umelých nástrah mušiek a živých červov. Ponúka krásne scenérie, ktoré robia z rybolovu nezabudnuteľný zážitok. Okrem rybolovu je Hornád obľúbeným miestom pre rafting a iné vodné aktivity. 

Dunajec

Dunajec je rieka, ktorá tečie na severe Slovenska a tvorí hranicu medzi Slovenskom a Poľskom. Táto rieka je známa svojimi množstvami pstruhov a lososov. Dunajec ponúka množstvo miest na rybolov, a to nielen preto, že má množstvo rýb, ale aj preto, že sa tu nachádza veľa krásnych miest na pobyt.

Orava

Orava je rieka, ktorá tečie v severozápadnej časti Slovenska a je známa svojimi množstvami pstruhov a lipňov. Orava je populárna u rybárov, ktorí hľadajú niečo trochu menej preplnené než iné rybárske revíry na Slovensku.

Obrázky k článku

K článku niesú žiadne obrázky

Kategória: Revíry
Dátum: 24.04.2023 17:14
Pridal: admin
Zobrazené: 1286 krát

Diskusia

V diskusii niesú žiadne príspevky

Pridať príspevok



Články

Dnes je Štvrtok
28. 3. 2024

Zmeniť tému


Prihlásenie

Prihl. meno

Heslo



Registrácia


Anketa

Ulovili ste už sumca s hmotnosťou nad 10kg?

Áno: 1358 ľudí


Nie: 1271 ľudí


Spolu hlasovalo:
2629 ľudí



Webová evidencia úlovkov - Rybačka.eu



BestUbytovanie.sk - Ubytovanie na Slovensku

Bezplatná inzercia - auto-moto, elektro, nehnuteľnosti, práca, služby, šport, zvieratá

Webová evidencia úlovkov - Rybačka.eu
BestUbytovanie.sk - Ubytovanie na Slovensku

Bezplatná inzercia - auto-moto, elektro, nehnuteľnosti, práca, služby, šport, zvieratá