Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
facebook

Lov zubáča

Zubáč je veľká dravá ryba, ktorá sa nachádza v sladkých vodách po celom svete. Pre túto rybu sú charakteristické veľké ústa a dlhé zuby. Je obľúbený cieľ pre mnohých rybárov. Lov zubáča môže byť zábavný a vzrušujúci zážitok pre každého, kto sa rozhodne túto rybu chytiť.

Prvý krok pri love zubáča je nájsť vhodné miesto, kde sa tieto ryby vyskytujú. Zubáč sa obvykle nachádza v plytších vodách v blízkosti brehov, ale aj v hlbších oblastiach jazier a riek. Je dôležité venovať pozornosť prostrediu a hľadať príznaky života v okolí, ako sú kŕmenie vtákov, ryby v pohybe alebo hlboké jamy na dne jazera alebo rieky.

Keď už máte určené miesto, kde chcete zubáča loviť, môžete sa pustiť do prípravy výbavy. Zvyčajne sa používa silná až stredne ťažký rybárska prút, ktorý zvládne nápor tejto silnej ryby. Dobrou voľbou sú aj silné navijaky, ktoré majú dostatok kapacity pre dostatočne dlhý náväzec. Na vlasci je dobré používať oceľový drôt, alebo hrubšiu náväzcovú šnúru, aby zubáč nemal šancu sa pri zdolávaní odtrhnúť.

Pri výbere nástrahy je dobré sa držať klasických možností, ako sú živé ryby alebo umelé návnady, ktoré vyzerajú ako malé rybky alebo iné živočíchy. Mnohí rybári používajú ako návnadu aj kúsky rýb, ktoré majú silnú vôňu a chuť, a tak vábia zubáča do lovnej oblasti.

Keď už máte všetko pripravené, je čas pustiť sa do samotného lovu zubáča. Po vybratí vhodného miesta a vhodnej nástrahy je dôležité trpezlivo čakať na príležitosť, kedy sa zubáč zahryzne do nástrahy. Keď sa to stane, je dôležité sa sústrediť a pomaly a pevne ťahať rybu k sebe, aby sa nemala šancu odtrhnúť.

Je tiež dôležité venovať pozornosť správnemu spracovaniu zubáča po jeho ulovení. Zubáč je veľmi chutná ryba a preto si zaslúži adekvátne zaobchádzanie. Po ulovení zubáča ho rýchlo a správne očistite a uložte do chladničky, aby ste zabránili rýchlemu zhoršeniu kvality mäsa.

Obrázky k článku

K článku niesú žiadne obrázky

Kategória: Spôsoby lovu
Dátum: 24.04.2023 17:50
Pridal: admin
Zobrazené: 1023 krát

Diskusia

V diskusii niesú žiadne príspevky

Pridať príspevok



Články

Dnes je Piatok
19. 4. 2024

Zmeniť tému


Prihlásenie

Prihl. meno

Heslo



Registrácia


Anketa

Ulovili ste už sumca s hmotnosťou nad 10kg?

Áno: 1390 ľudí


Nie: 1304 ľudí


Spolu hlasovalo:
2694 ľudí



Webová evidencia úlovkov - Rybačka.eu



BestUbytovanie.sk - Ubytovanie na Slovensku

Bezplatná inzercia - auto-moto, elektro, nehnuteľnosti, práca, služby, šport, zvieratá

Webová evidencia úlovkov - Rybačka.eu
BestUbytovanie.sk - Ubytovanie na Slovensku

Bezplatná inzercia - auto-moto, elektro, nehnuteľnosti, práca, služby, šport, zvieratá